Nieuw Zeeland: Noordereiland - Reisverslag uit Queenstown, Nieuw Zeeland van Rogier en Petra Schalkwijk - WaarBenJij.nu Nieuw Zeeland: Noordereiland - Reisverslag uit Queenstown, Nieuw Zeeland van Rogier en Petra Schalkwijk - WaarBenJij.nu

Nieuw Zeeland: Noordereiland

Door: RogierEnPetra

Blijf op de hoogte en volg Rogier en Petra

29 Januari 2012 | Nieuw Zeeland, Queenstown

Sinds ons laatste blog reizen we niet meer met z'n 2-en, maar hebben we versterking gekregen van Paul en Marja, de ouders van Petra. Voor degenen die zich afvragen of het gezellig is om 4 weken met je (schoon)ouders te reizen, is de radiostilte van de afgelopen weken waarschijnlijk alleszeggend! We hebben het zo leuk met elkaar dat we niet eens tijd hebben voor een nieuw blog. Wat daar ook aan bijdraagt, is dat we wel ieder met een eigen auto rijden (Paul en Marja in een Apollo campervan en wij weer in een spaceship). Er zijn natuurlijk grenzen!

Vanaf Auckland zijn we via The Bay of Islands eerst naar het noorden gereden om uit te komen bij Cape Reinga. Dit is zo'n beetje het noordelijkste puntje van dit prachtige land. De natuur is hier overweldigend mooi; zelfs als het giet van de regen. Wat het weer aangaat treffen we het niet, want deze zomer zijn er records gebroken en dan niet van de meeste zonne-uren! Nee, Nieuw Zeeland beleeft haar natste zomer ooit en wij zitten daar midden in.

Over records gesproken, in het noorden zien wij niet alleen de hoogste Kauri boom (51 meter) van dit land, maar ook de dikste met een omtrek van ruim 16 meter. Erg indrukwekkend om te zien. Deze bomen zijn maar liefst rond de 2.000 jaar oud. Kun je nagaan wat die allemaal niet beleefd en doorstaan moeten hebben.

Om van alle wandelingen van de afgelopen dagen bij te komen stoppen we op Coromandel Peninsula bij Hot Water Beach om een kuil te graven......Wij zijn overigens niet de enige "gekken" die dat doen, maar met zo'n 100 andere mensen liggen wij op een gegeven moment in zwembroek en bikini, in een eigen (veroverde) kuil heerlijk te badderen in heet water. Het is op bepaalde plekken zelfs zo heet, dat je je billen bijna letterlijk verbrandt. Het blijkt dat er hier een soort ondergrondse heetwatergeul loopt. Door bij laag tij een kuil te graven, bereik je het verwarmde water en voor je het weet lig je dus met 100 man op een veel te klein stukje strand te poedelen, maar lekker dat het is!

Vervolgens rijden we door naar het centrum van het Noordereiland en komen we uit bij Rotorua, waar de lucht van rotte eieren je overal tegemoet komt. Dit gebied staat bekend om haar vulkanische activiteiten en de zwavel lucht, die daarbij hoort, ruik je dan ook continue. Desondanks is het zeer de moeite waard om hier te komen, want we zien prachtige geisers, die metershoog stoom en water spuiten (tot zeker 20 meter), bubbelende modderpoelen, kokende waterpoelen, schitterend gekleurde meren, kraters en een poel met een kleurenpalet waar menig schilder jaloers op zou worden. We hebben ons verblijf in Rotorua afgesloten door een traditioneel Maori concert met bijbehorend buffet, in de vorm van een Hangi (waarbij het eten bereid wordt in de grond op vulkanisch gesteente) bij te wonen. Yammie!

Via Taupo met de Huka Falls & het bungyjumpen en Napier om heerlijke wijn te proeven (alsmede om het slechte weer te ontvluchten; we zijn "vergeten" welke reden nou eigenlijk eerst opkwam) komen we aan bij Tongariro om de Tongariro Crossing te lopen. Dit is 1 van de mooiste daywalks van Nieuw Zeeland. Hier hebben we onze eigen records verbroken, want 19,4 km lopen in zo'n 7 uur hebben we allebei nog nooit eerder gedaan. Tijdens deze wandeling loop je dwars door vulkanisch gebied en moet je eerst ook een vulkaan bedwingen om via een grote krater bij een andere vulkaan weer naar beneden te lopen. Je stijgt ongeveer 3 uur en daalt 4 uur af. Boven heb je een prachtig uitzicht op 3 grote vulkanen, die weliswaar rustig zijn, maar zeker niet slapen. Het was een lange, supermooie tocht met een aantal prachtige meren en door de vele wandelkilometers, die we al achter ons hebben liggen, eigenlijk niet eens zo zwaar. Wij hebben in ieder geval van iedere minuut op deze wandeling enorm genoten.

Na deze inspanning komen we bij op het prachtige strand bij Castlepoint met haar stoere vuurtoren en sluiten we ons avontuur op het Noordereiland af met een heerlijk diner in Wellington, de hoofdstad van Nieuw Zeeland. Wij hebben een geweldige 2 weken achter de rug en zijn benieuwd wat het Zuidereiland voor ons in petto heeft. Daarover meer in ons volgende blog......

• 29 Januari 2012 - 08:48

José:

Hi Petra en Rogier!
    In ochtendjas op de bank met een opkomend zonnetje heb ik weer genoten van jullie verhaal! Wat een kilometers hebben jullie al in de benen! Ik probeer me voor te stellen hoe jullie op het strand in die kuil heet water lagen, haha! Ik weet dat de wereld ons veel moois heeft te bieden, maar als ik jullie ervaringen lees .... Wauw!
    Geniet van alles wat nog komen gaat, ik kijk alweer uit naar jullie volgende blog!
    Xx

• 29 Januari 2012 - 09:03

Martha:

Hoi Petra&Rogier,
    Ik was blij verrast met het kaartje en dank daarvoor. Ik ben een stille volger. Maar wil toch even vertellen dat ik binnenkort naar bonaire ga en dat er allemaal spannende dingen gebeuren met mij. Maar dat hoor je wel mochten wij elkaar weer tegenkomen.
    Liefs vanuit Alkmaar,
    Martha

• 30 Januari 2012 - 08:18

Henk En Anne-Marie:

Hallo lieve vulkaanbestormers,

Lekker met je billen in het warme vulkaanwater. Lijkt me wel wat. Jullie maken toch wat mee he, van lange wandelingen tot een heerlijk diner in Wellington. Het is jullie van harte gegund. En ja dan een beetje regen, so what, als het plezier maar aanwezig blijft en dat is met Paul en Marja erbij natuurlijk als vanzelf. Ook hier zijn alle natuurverschijnselen weer volop aanwezig en we genieten al bij voorbaat van jullie geweldige foto's.
    Alleen moet Skype nog een keer lukken. Dat zal ook zeker het geval zijn. Het moet maar precies het juiste moment zijn. Enfin we zijn gespitst.
    Lieve Petra en Rogier bedankt voor jullie uitgebreide blog en wat ons betreft mag de regelmaat van bloggen terugkomen zodat we werkelijk van alles op de hoogte blijven.
    Heel veel plezier. De hartelijke groeten aan Paul en Marja en vanzelf
    van die warme spaanse knuffels voor jullie van jullie:
    Padre en Anne-Marie.