Tassie - Reisverslag uit Hobart, Australië van Rogier en Petra Schalkwijk - WaarBenJij.nu Tassie - Reisverslag uit Hobart, Australië van Rogier en Petra Schalkwijk - WaarBenJij.nu

Tassie

Door: RogierEnPetra

Blijf op de hoogte en volg Rogier en Petra

15 December 2011 | Australië, Hobart

Schitterend, ruig, boven verwachting mooi, witte stranden, KOUD! Dat zijn enkele woorden, die wat ons betreft op gaan voor Tassie, zoals de locals Tasmanie vaak noemen. Tasmanie is 1,5 a 2x zo groot als Nederland, maar er wonen hier slechts 500.000 mensen, waarvan de helft in de 2 grootste steden. Als wij zeggen dat er in NL bijna 17 miljoen mensen wonen, kijken ze ons hier vreemd aan.

Dit eiland bestaat voor het grootste gedeelte uit diverse nationale parken, waarvan wij er 7 bezocht hebben. We hebben de afgelopen 2 weken dan ook heel veel korte, maar ook  langere wandelingen gemaakt. Onze walk conditie gaat dan ook met sprongen vooruit en een wandeling van 4 uur is nu eerder standaard dan uitzondering!

We hebben ook kennis gemaakt met de manier waarop dit eiland gesticht is. Tasmanie is weliswaar door de Nederlander Abel Tasman ontdekt, maar is op grote schaal door de Engelsen gebruikt als kolonie om allerlei criminelen heen te sturen. Deze criminelen werden hier te werk gesteld en moesten soms aan kettingen de hele dag hard werken. Bij het woord criminelen denken wij aan mensen die gemoord of verkracht hebben of iets in die categorie, maar in die tijd was de diefstal van een paar pennen al genoeg om naar Tasmanie gestuurd te worden. Zelfs kinderen vanaf 9 jaar oud, die kruimeldiefstallen gepleegd hadden, zijn hier aangekomen. Dat is wel even anders straffen dan we nu in Nederland doen.

We hebben in 2 weken bijna 2.500 km afgelegd, maar als we van te voren hadden geweten dat dit zo'n mooi eiland is, hadden we zeker 4 weken gegaan. Wel waren we erg blij dat we ook winterspullen in onze backpack gestopt hebben, want die hebben we allemaal nodig gehad. Wat was het koud op Tasmanie! Nachten met een gevoelstemperatuur van rond de 0 graden. Wat waren wij happy met de extra deken die we van Apollo meegekregen hebben. Ook de handschoenen en de meegenomen muts hebben we moeten gebruiken. Wat betreft het weer, hebben we op diverse dagen alle 4 de seizoenen voorbij zien komen. Het zal je dan ook niet verbazen dat het hier erg groen is.

Kortom, we hebben op Tasmanie een geweldige tijd gehad en het hele eiland over gecrosst. Ons Australië avontuur zetten we voort vanaf Melbourne, waar we vandaag (15 december) zijn aangekomen.

• 15 December 2011 - 11:05

José:

Fijn weer iets van jullie te horen! Wat een onvergetelijke ervaringen doen jullie op! Geniet van alles en van elkaar en alvast hele bijzondere kerstdagen gewenst! Xx

• 15 December 2011 - 12:29

Henk En Anne-Marie:

Lieve Petra en Rogier,

Weer heel fijn om al jullie verhalen van een prachtige en avontuurlijke ervaringen weer te lezen. Jullie worden zo langzamerhand de meest ervaren kilometer-vreters van het Australies vasteland, voor zover je Tasmanie daaronder niet zult rekenen. Het feit dat daar alleen maar criminelen heen werden gestuurd, is weliswaar een leerzame opdracht voor de Ned. autoriteiten, die deze "heren" in Nederland behandelen als ware het verwennerij van de bovenste plank.
    Jullie foto's zijn ook qua natuur en jullie als stralend middelpunt meer dan het aanzien waard. Een gelukkig stel genietend van een adembenemende
    omgeving met evenzovele indrukken.
    Niet waar?
    Na Melbourne is dan ook Sydney aan de beurt, waar jullie dan de Kerstdagen zullen gaan doorbrengen. Allemaal heel spannend temeer daar jullie de jaarwisseling eerder meemaken dan wij hier. Als op de TV het vuurwerk daar zal losbarsten moeten wij nog even wachten.
    Lieve Petra en Rogier wij wensen jullie niet alleen een veilig vervolg van jullie reis maar bovenal:

HELE FIJNE KERSTDAGEN EN EEN IN ALLE OPZICHTEN GEZOND EN GELUKKIG 2012.

Met liefs en verse spaanse kerstknuffels van jullie:
    Padre en Anne-Marie.

• 16 December 2011 - 11:25

Eveline:

Hey, leuk om weer te lezen en te zien wat jullie allemaal gedaan hebben. En herkenbaar, wij vonden Tasmanië ook prachtig! En dat het KOUD was, hebben wij ook ondervonden in onze tent destijds, brrr! Maar zeker de moeite waard.
    Met mij en m'n mannen Hans en Pim gaat het ook goed. Al missen we onze volleybalmaatjes wel hoor!

Anyway, have fun in Oz!

• 21 December 2011 - 22:18

Superr Mooi,en Zucht:

Ik wil ook :-)
    Fijne kerstdagen vanaf hier, en volgend jaar bakkie doen he:-)
    Zilt vraagt waar je blijft .... <(*_*)>

Ps
    Via Rianne
    op verzoek van petra willemboer.info@gmail.com

• 26 December 2011 - 14:47

Oma:

Hi Petra en Rogier,

We zitten ons hier met z'n allen te vergapen aan jullie heerlijke foto's.
    Wat maakt Rogier een mooie sprongen! Het ziet er naar uit dat jullie geweldig aan het genieten zijn.
    Oma bedankt jullie voor de mooie kerstkaart. Zij vindt het tijd worden dat jullie weer terug komen. Het is zo wel lang genoeg geweest.

Fijne kerstdagen in de zon en alvast veel plezier bij de Harbor Bridge met Oud & Nieuw.

Groeten,
    Piet, Geraldine, Oma en Debbie

• 31 December 2011 - 12:14

Monique :

Hoi peet en rog ik kreeg gister jullie kerstwensen binnen zooooo lief. Kreeg deze zo laat binnen omdat jullie bij m'n email .com hadden gezet ipv .nl lekker belangrijk........Jongens wat een geweldige reis maken juillie.pffff wat een mega indrukken Gaaf om jullie verslagen te lezen. Fijn dat julle het zo leuk fantastisch hebben samen. Mooie foto's net of ik er een beetje bij ben.
    Lieve schatten alvast een gezellig bruisend, sportief maar vooral liefdevol 2012 namens "tante"" Monique

• 31 December 2011 - 14:32

Marijke:

lieve Petra en Rogier,

Happy new year!!!! voor jullie is het al zover.... Geniet van al het moois dat nog komen gaat. Alle mooie landen die jullie nog gaan bezoeken En van elkaar :) Jullie zijn toch ook in Sydney nu? Als jullie toevallig Thijs en Hesther tegenkomen of Sabine, doe ze de hartelijke groeten :)
    gelukkig nieuwjaar!!!!

liefs marijke

• 31 December 2011 - 14:52

Floris Van Nop Urk:

Zie zojuist dat het al nieuwjaar is in australie, happy new year!!

Floris