Van Fraser Island naar Sydney
Door: RogierEnPetra
Blijf op de hoogte en volg Rogier en Petra
15 December 2011 | Australië, Sydney
Op Fraser Island hebben we gedurende deze tour diverse stops bij mooie plekken gemaakt en een goed beeld van dit mooie eiland kunnen krijgen. Het zand is net zoals bij de Whitsunday Islands spierwit en het water blauw van kleur en kristalhelder. Kortom, een zeer geslaagde excursie. Enig minpuntje, alle bugs die in de meiden hun haar en het eten vielen tijdens ons diner de eerste avond.....beuh!
Na Fraser Island zijn we via Noosa naar Brisbane gereden, waar we 2 dagen zijn gebleven. Wij vonden Brisbane een erg leuke en gezellige stad en met name rond de rivier is het enorm relaxed. We hebben hier dan ook veel voetstappen achtergelaten alvorens door te rijden naar Surfers Paradise. In deze overgecommercialiseerde stad hebben we een korte stop gemaakt om daarna snel door te rijden naar het binnenland, waar we in het Springrook NP een aantal wandelingen gemaakt hebben. We hebben o.a. Mount Warning beklommen, een klim van 4,4 km naar de top en veel zweetdruppeltjes. Een leuke uitdagende klim en afdaling van in totaal 4 uur afzien. Hier had Petra haar 2e ontmoeting met een (wurg)slang van anderhalve meter waar ze net niet opstapte. Het scheelde ongeveer 1 meter. Oeps! Maar, nadat Peet haar benen niet meer trilden van de schrik, wel gaaf dat wij die gezien hebben van zo dichtbij.
Om bij te komen van al onze indrukken, wilden we een paar dagen relaxen in Byron Bay, het hippiestadje aan de oostkust. Helaas dachten de weergoden daar anders over en heeft het 3 dagen achter elkaar gegoten van de regen. Als je in gedachten hebt om lekker aan het strand niets te doen, is dit dus niet het type weer waarop je zit te wachten en dat hebben we dan ook maar niet gedaan. Na 1 dag in de regen gelopen te hebben, waarbij we ondanks de nattigheid toch een positieve indruk van dit stadje gekregen hebben, zijn we doorgereden in de richting van Sydney.
Deze regen had naast het in de war gooien van ons relaxmoment, helaas ook een negatief effect op de auto. Na 4 weken zonder problemen rondgereden te hebben, wilde hij na 1,5 dag regen in de ochtend ineens niet meer starten. Na tevergeefs geprobeerd te hebben de auto met behulp van een andere Ozzie te jump starten, hebben we de Australische wegenwacht maar laten komen om er vervolgens achter te komen dat we de verkeerde accu (ja, in deze auto hebben we een extra accu voor de koelkast zitten) probeerden op te laden. Wegenwacht dus binnen 3 minuten weer weg. Tsja, van wie zal Rogier deze 2 linkerhanden geërfd hebben?! De volgende dag wilden we wegrijden en bleek dat de rechter voorband lek was. De wegenwacht heeft ons toen voor de 2e keer geholpen. Dubbele pech dus, maar verder heeft de auto ons in de 5 weken dat we van Cairns naar Sydney gereden zijn (en bijna 4.500 km afgelegd hebben) geen moment in de steek gelaten.
Voordat we bij Sydney aankwamen, zijn we nog naar de Hunter Valley geweest, waar we in deze wijnstreek heerlijk geluncht hebben. Tevens hebben we ook een aantal wandelingen in de Blue Mountains gedaan, een national park ten westen van Sydney.
Nu (30 november) zijn we dan ook aangekomen in Sydney, een stad die we eind december pas echt zullen leren kennen, als we hier weer terugkomen voor oud en nieuw. Morgen vliegen we naar Tasmanie, waar we 2 weken in een Apollo camper zullen gaan rondrijden. Daarover meer in onze volgende blog.
15 December 2011 - 12:57
Henk En Anne-Marie:
Hallo lieve Petra en Rogier,
Ons verslag zetten we hier dan maar weer voort. Hoe bedoel je Petra, twee linker handen......... Het heeft ook soms zijn voordelen, nietwaar. Je kunt nu eenmaal niet van alles verstand hebben en accu's zijn helemaal veel te technisch, dus niet aankomen, daar is de Wegenwacht voor. En lieve schat denk je voortaan even aan die ellendige slangen, voordat je erop gaat staan?? Ha. ha. Wij zijn ook benieuwd hoe jullie Sydney gaan ervaren met name tijdens Oud en Nieuw.
We zullen jullie via e-mail nog wel even berichten voor het eind van het jaar, dat's heel gezellig.
Lieve trotters tot spoedig blogs c.q. e-mails en blijf genieten.
Veel liefs en knuffels van jullie:
Padre en Anne-Marie.