Zeilen op de Whitsunday Islands
Door: RogierEnPetra
Blijf op de hoogte en volg Rogier en Petra
07 November 2011 | Australië, Airlie Beach
Na Adelaide zijn we naar Cairns gevlogen en hebben de eerste paar dagen op de mooie stranden ten noorden van Cairns geluierd. Heerlijk relaxen onder een palmboom; wat een straf!
Voor meer mooie stranden en spannende wandelingen door het tropisch regenwoud zijn we naar Cape Tribulation doorgereden. Daar hebben we echt een huge spin achter de toiletten bij de camping gezien. Normaal douchen of naar de WC gaan is er dan niet meer bij hoor.
Het Great Barrier Reef hebben we vanuit Port Douglas bezocht en nee we hebben de vissen niet gevoerd! Wel hebben we snorkelend allerlei prachtige vissen op 3 verschillende riffen gezien. Gelukkig zijn we geen haaien tegengekomen.
Na Port Douglas zijn we de Asherton Tablelands ingetrokken, wat weer een hele andere wereld is met veel watervallen en hele mooie bijzondere bomen. Ook hebben we op een van onze walks schildpadjes gezien en een tree kangeroe. Erg bijzonder en leuk.
Via Mission Beach en Magnetic Island (hele lieve koala's gezien) zijn we aangekomen in Airlie Beach, waar we vanmiddag op een mooie zeilboot stappen om 2 dagen de Whitsunday Islands te bezoeken.
Nog even een tip van Petra: als je in the Bush naar de wc gaat...trek dan altijd eerst even door. Ik check altijd de achterkant van de wc om te zien of er geen slang achter zit, ik check altijd onder de bril om te zien of er geen spin onder zit. Maar laatst had ik op de wc gezeten, trek door...zit er in kikker in de pot...aaaaaaaahhhhhhhhh, hij had zich waarschijnlijk verstopt onder het randje waar je thuis de chloor onder spuit. Arm beest...ik heb boven op z'n kop geplast, haha. Dus nog een checkpoint toegevoegd aan mijn wc ritueel (:
07 November 2011 - 04:18
Esther:
Hey Peet en Roger,
Klinkt weer goed jullie verhalen! Ik heb met Martine en Dave ruim 3 weken de West kust bereisd, ontzettend mooi! Echt een aanrader. In Perth aangekomen en daar verbleven en mijn ouders opgehaald. Nu vanacht zijn we naar cairns gevlogen, dus we kunnen ekaar niet meer zien hier. Wij blijven even in Cairns en gaan dan naar Cape Tribulation en daarna naar Mission Beach en terug Ik heb aweer meerdere job offers maar weet nog niet precies welke keuze ik ga maken. Misschien zie ik jullie met oud en nieuw in Sydney. Tot dan! xx -
07 November 2011 - 07:13
Jose:
Hi there! Op deze grauwe maandagochtend (we mogen overigens niet klagen over het weer, hoor!!) is jullie verslag en de foto's een inspirerende manier om de week te beginnen. Wat zien jullie er goed uit! Kan zien dat jullie genieten. Keep up the good work!! Xx -
07 November 2011 - 07:34
Joey:
Wat ontzettend gaaf om dit alleen al allemaal te lezen, wat een ervaringen!
Wat een leuke foto's!
Geniet er van en ik kijk uit naar het volgende verslag.
07 November 2011 - 07:46
Henk En Anne-Marie:
Dat de dierenwereld in Australie uitbundig en veelzijdig is is een bekend fenomeen. Maar dat je een kikker moet verzuipen in de WC pot is wel helemaal uitzonderlijk. Wel heel apart overigens, zou in Nederland een bericht in de krant waardig zijn. Jullie foto's laten alles zien om er bewonderend naar te kijken. Geweldig.
We kunnen dan ook constateren dat het leven goed is en jullie volop hiervan genieten. Het heeft inderdaad wat lang geduurd voordat een levensteken werd ontvangen, maar ja zo werkt het kennelijk in een land waar afstanden onmetelijk zijn en jullie niet overal een verbinding tot stand kunnen brengen.
Maar het effect van jullie berichten mag er dan ook zijn en blijven daardoor regelmatig van jullie avonturen op de hoogte. Ga zo door!!
Vanuit een wat herfstachtig Spanje groeten wij jullie heel hartelijk en kijken alweer uit naar de volgende " uitzending" . Met ferme knuffels voor jullie beiden en tot blogs van jullie:
Padre en Anne-Marie. -
07 November 2011 - 08:13
Merlijne:
hahaha! Geweldig verhaal! zeker dat laatste stuk ;) Wat heerlijk dat jullie zo genieten samen! jullie verdienen het. Ik blijf jullie verhaaltjes lezen. liefs -
07 November 2011 - 09:39
Kim:
Wat geweldig allemaal! Superleuk om alle foto's te zien! Alleen die spin hoefde niet van mij...daar ga ik denk ik over dromen vanacht ;) Heel veel plezier. Xx -
07 November 2011 - 11:36
Wim De Boer:
Hi Petra en Rogier,
Een kort berichtje om jullie te laten weten hoe ik geniet van jullie reisverslagen en foto's en hoe jaloers ik ben op jullie mogelijkheid zo'n prachtige reis te kunnen maken. Vooral de Barier Reef heeft altijd heel hoog op mijn wenslijst gestaan maar helaas is het er nooit van gekomen.
Mede namens mijn vrouw Perdita wens ik jullie nog een heel voorspoedig vervolg van jullie wereldreis.
Wim
10 November 2011 - 02:56
Martine:
Het Petra en Rogier!
Leuk om jullie verhalen te lezen! En wat een mooie foto's. Die spin zijn wij ook een keer tegen het lijf gelopen, bijna letterlijk, en later heb ik een keer een tv programma gezien over dit beest dat hij kleine vogels kan eten! Getver! Lekker bij uit de buurt blijven dus. Hoe gaat alles verder? Nog helemaal naar jullie zin? Wij zijn net klaar met onze reis met Esther en zijn nu in Perth. We hebben al een huisje gevonden dus we zijn aan het settelen. Mochten jullie toch nog deze kant op komen zijn jullie van harte welkom! Veel plezier nog. xx