Adelaide - Reisverslag uit Adelaide, Australië van Rogier en Petra Schalkwijk - WaarBenJij.nu Adelaide - Reisverslag uit Adelaide, Australië van Rogier en Petra Schalkwijk - WaarBenJij.nu

Adelaide

Door: RogierEnPetra

Blijf op de hoogte en volg Rogier en Petra

23 Oktober 2011 | Australië, Adelaide

Na 5.786 km rijden zijn we vandaag veilig in Adelaide aangekomen. Onze campervan heeft het perfect gedaan; Apollo kunnen we dan ook van harte aanbevelen. De afgelopen 3 weken in Australië zijn voorbij gevlogen en we hebben veel gezien en meegemaakt. We zijn in diverse nationale parken (Litchfield, Kakadu, King's Canyon, Olgas, MacDonnell Ranges, Devil's Marbles) geweest, waar we behoorlijke wandelingen gemaakt hebben. Ook hebben we veel (wilde) dieren gezien, zoals crocs, emu's, veel vogels en kangaroe's.

Gisteren hadden we wel een erg close encounter, want Petra fietste met haar mountainbike bijna over een brown snake heen. Het scheelde niet veel; gelukkig had de fiets hele goede remmen! Maar goed ook, want een Brown snake is een van de giftigste slangen die er hier rond glijden.

Met mijn verjaardag hebben we heerlijk gevaren met een kano in de Katherine Gorge. Een week later hebben we na een pittige wandeling bovenop de Ayer's Rock gestaan. Wat een geweldig uitzicht hadden we daar! Ook het wijngebied, de Clare Valley, hebben we natuurlijk bezocht en de fles wijn heeft heerlijk gesmaakt. Kortom, teveel om op te noemen.

Morgen vliegen we naar Cairns, terug naar de tropen. We zijn nu precies een maand onderweg. Time flies when you're having fun!

GOODDAY MATE!

• 23 Oktober 2011 - 16:41

Padre En Anne-Marie:

Hallo hier Spanje,

Wat was het een geweldige verrassing jullie per Skype in levende lijve te kunnen aanschouwen en de laatste spannende verhalen te horen. Je kunt wel stellen dat jullie op je verre reis veel te vertellen hebben en dat is minstens zo spannend als ware je zelf onderdeel van het verhaal. Lieve Petra en Rogier we vonden het heel goed van jullie op zondag contact te zoeken en we hopen natuurlijk dat dat nog vele malen zal gebeuren. Uiteindelijk is persoonlijk contact de beste wijze van communiceren. En we genieten van jullie spannende avonturen. Kortom ga zo door!!!!!!!!!!!
    Uiteraard zijn wij zeer benieuwd wat jullie allemaal nog gaan beleven. Het is inderdaad weer een maand geleden dat jullie zijn vertrokken en een terechte opmerking "time flies". Denk aan de slangen en ander ongedierte, want het is allom aanwezig. Hoe bedoel je ......avontuur.
    Lieve Petra en Rogier graag tot het volgende bericht. We zouden best even over jullie schouder willen meekijken, maar we weten beter, dus............graag tot spoedig ziens c.q. tot blogs.
    Met de meest hartelijke groeten en spaanse knuffels en goede reis van jullie,
    Padre en Anne-Marie. ( en herhaling van ons devies......doe voorzichtig)

• 24 Oktober 2011 - 15:02

Petra DB:

Wat leuk om zo af en toe een klein beetje van al jullie belevenissen te lezen. Al weer een maand voorbij, wow, de tijd gaat echt hard.

Voor jullie de eerste maand van jullie wereldreis, voor mij al weer een maand van de zwangerschap voorbij. De 20 weken echo was helemaal ok en ik voel me nog steeds prima. Dus verheug ik me op de komende maanden waarin het leven in mijn buik steeds voelbaarder wordt!

Hier begint het echt herfst te worden, de blaadjes vallen van de bomen en gelukkig hebben we de afgelopen dagen een stralend zonnetje met een lekkere frisse wind. Heerlijk! Tijd voor warme chocolademelk en slagroom.

Geniet van jullie volgende avontuur!

Liefs, Petra

• 25 Oktober 2011 - 08:41

Rabo NOP-Urk:

Hallo Rogier en Petra,

Alles gaat heel goed zo te lezen en te zien. Mooie actieve foto's (is wel even wat anders dan de hele dag zitten achter een bureau/tafel). Hier gaat alles gewoon door (jouw klus wordt goed voortgezet door MLK) en het gaat goed met iedereen. PdV gaat naar Food & Agri en per 1-12 komt er weer een nwe teamlijder (nu structureel).

groeten uit de polder en jullie héél veel plezier. Kijk wel uit voor al die wilde dieren.

Fred, Roland, Josien, Bernard, HarmJan, MLK, Sebastian, Bettine, Hanny, Koen, Sander, Peter, Esdra, Diny en Cathy.

• 30 Oktober 2011 - 21:06

Marjolein En Martijn:

Hoi, onze zoon Steven is woensdag 26 okt geboren. Gezond, 3615 Gr. En alles er op en er aan. Met Marjolein en Steven gaat alles goed. Ook Jolie en Linde genieten van hun broertje. Een rijk bezit. We denken aan jullie....als we niet te veel slaap hebben:)
    Liefs M&M

• 06 November 2011 - 09:41

Harry En Jacq:

Eindelijk, daar waren ze de eerste foto's! Nu hebben we een nog beter beeld van jullie belevenissen. De oostkust van Australie hebben wij ook van noord naar zuid per camper afgelegd, dus is er veel herkenning. Een déjà vu, maar dan in het echt! Inmiddels zijn jullie in Airlie beach aan gekomen. Daar kan ik het volgende over schrijven: All the makings of an unforgettable holiday are at Airlie Beach, so it would be a shame to never experience the magic at least once in your life.......

Rogier en Petra

Hai! Wat leuk dat je onze site bezoekt! Wij zijn Petra en Rogier en gaan vanaf 23 september voor ruim een jaar op reis. Via deze site kun je onze belevenissen volgen. Waar gaan we heen? Via 2 stopovers op Singapore en Bali starten we onze wereldreis in Australie, waar we 3 maanden zullen rondreizen. Daarna gaan we 6 weken naar Nieuw Zeeland, waar de ouders van Petra ons zullen vergezellen. Vervolgens vliegen we voor 4 maanden naar ZO Azie en sluiten de reis af door 6 maanden door Zuid- en Midden Amerika te trekken. Groetjes, Petra en Rogier

Actief sinds 08 Juni 2011