Alice Springs - Reisverslag uit Alice Springs, Australië van Rogier en Petra Schalkwijk - WaarBenJij.nu Alice Springs - Reisverslag uit Alice Springs, Australië van Rogier en Petra Schalkwijk - WaarBenJij.nu

Alice Springs

Door: RogierEnPetra

Blijf op de hoogte en volg Rogier en Petra

12 Oktober 2011 | Australië, Alice Springs

Hoi allemaal. Hier zijn we weer. En nu vanuit Australie/Alice Springs.

Afgelopen dagen hebben we flink wat kilometers gemaakt, 2700 om precies te zijn. In Darwin hebben we een campervan gehuurd waarmee we afzakken naar het zuiden.

In Darwin hebben we Esther (een vriendin van ons) ontmoet in de Lizard Bar waar zij werkt. Daar hebben we gelijk een aantal Aussi Rules geleerd:
-in Australie heb je in een bar niet automatisch service aan je tafel, maar moet je zelf je biertje (en eten) aan de bar bestellen
-een biertje heet trouwens geen biertje, maar stubby, scoone of pint
-in Australie word je altijd aangesproken met "Mate" en niks is ze teveel "No Worries Mate"

We hebben het hier onwijs naar ons zin en hebben al veel gezien. We zullen proberen een aantal foto's te plaatsen. Maar er zijn ook 2 minpunten aan dit land. Allereerst zijn de Aboriginals (oorspronkelijke bewoners van Australie) niet zo tof als ik had gedacht. Ze stinken enorm en bedelen continu om geld en sigaretten. Ik had echt geen idee dat Australie hier met dit enorme probleem kampt. Deze mensen zijn over het algemeen continu dronken, daarom zie je hier overal borden met alcohol free zone (een beetje te vergelijken met de drugsvrije zones in Nederland). En we hebben ons laten vertellen dat de Aboriginals van de staat maandelijks 700 dollar, gratis onderdak en een auto krijgen...voor niks...ja voor het schuldgevoel dat de regering blijkbaar nog heeft vanuit het verleden. A lot of worries, want nu heeft de regering bereikt dat ontzettend veel Abo's zwervers zijn en dit geeft een onveilig straatbeeld.

Ander (klein) minpunt er zitten hier onwijs veel vliegen, die continu op je gezicht zitten. In je oren, in je neus, je kan niet praten, want dan vliegen ze in je mond. We worden er af en toe helemaal gek van...dat wil zeggen...ik van de vliegen en Rogier van mij (:

Bedankt voor jullie leuke reacties op onze vorige blogs en de felicitaties voor Rogiers verjaardag.

NO WORRIES!

• 20 Oktober 2011 - 06:40

Henk En Anne-Marie:

Fantastisch om jullie weer in beeld te hebben. We kunnen ons heel goed voorstellen dat zowel de Aboriginals als die vervelende vliegen geen aanwinst zijn voor het land, erger uiterst iritant kunnen zijn. Maar ja, op doorreis moet je dat maar accepteren. Jullie zijn echt kilometer-vreters geworden en met zo'n camper als tijdelijk onderkomen kan de pret niet op. We volgen het programma Sonar Challenge
    van een aantal Ned. universiteiten op doortocht in het gebied waar jullie ook zitten op de voet. Deze wedstrijd met zonne-energie aangedreven (experimentele) modellen is uiterst interessant al was het maar om te constateren hoe de situatie in dit deel van de wereld is en welke resultaten er worden bereikt. Hebben jullie geen last gehad van ter plaatse ontstane bosbranden, zodat er geen doorkomen aan was. Wellicht dat jullie dat is ontgaan! Het moet heerlijk zijn om zo onbekommerd door Australie te trekken en te genieten van alles wat er zoal rondom jullie aan de gang is.
    Tevens goed om te vernemen dat jullie het naar de zin hebben. Voor het thuisfront zijn dat toch belangrijke zaken om te vernemen en tevens te constateren dat jullie "on the road" zijn. Lieve Petra en Rogier vanuit een zomers Spanje groeten wij jullie heel hartelijk. Graag tot jullie volgende bulletin en..........blijf gezond, genieten jullie ervan en graag voorzichtig.
    Met grote spaanse knuffels van jullie,
    Padre en Anne-Marie.

• 20 Oktober 2011 - 07:04

Padre:

En oh ja, dat was ik nog vergeten:
    Wanneer zijn jullie weer in beeld op Skype? Ik probeer het iedere morgen even echter "geen verbinding" . Laat het s.v.p. even weten, wanneer dit zou kunnen lukken.
    Met hartelijke groet weer.
    Padre.

• 20 Oktober 2011 - 07:57

Angela Ultee:

hoi hoi

Triest om te zien dat eens zo'n trots volk er nu zo bij loopt.

en ja vliegen, katten eten ze ook dus niet zeuren hoor LOL.

terwijl je de vliegen van je afslaat met een temperatuur van 35 graden, denk maar aan ons in het koude Nederland, waar gisteren de hagel en onweer uit de lucht kwam LOL.

met de poezen gaat het prima, ik moest vragen of jullie een paar vliegen willen bewaren, ze willen ook wel eens buitenlands eten.

vlo ligt de hele nacht naast mijn hoofd te slapen, maar niet voordat we eerst een heel knuffel tafereel hebben afgewerkt, een heerlijke schat is het.

Lima heeft momenteel een beetje mot met onze andere opvanger vince, maar dat regelt zich wel weer, het is meer herrie dan vechten ofzo, die mannen toch altijd LOL.
    na het ruzie maken komt hij een knuffel halen, zo van ik ben toch lieffffffffff.

groetjes van Angela en een knuffel van vlo en lima

• 20 Oktober 2011 - 11:04

Martijn:

Leuke verhalen!!

die vliegen kan ik me nog goed voor de geest halen....echt super vervelend zeker als je buiten eet!
    but..no worries
    Hier alles nog rustig. We zijn verhuist in 2 weken...hele onderneming maar alles is goed gegaan. Marjolein voelt zich nog prima...we wachten rustig af

• 20 Oktober 2011 - 14:38

José:

Lieve Rogier en Petra,
    fijn te lezen dat jullie het zo naar jullie zin hebben (behalve de vliegen dan ...). En dat jullie al zoveel hebben gezien! Ondanks dat jullie huis nu bewoond is, mis ik jullie, hoor! En Vlo natuurlijk!!
    Maak er weer wat moois van de komende tijd en doe voorzichtig!
    XX José

• 20 Oktober 2011 - 15:57

Rianne Benner:

Ha, Fijn om te horen dat jullie in Australie zijn aangekomen, als ik in de B- atlas kijk dan zitten je KikaGiga ver van Nederland.
    Avontuurlijk nog steeds vind ik het hoor.
    Lees graag julliereis- berichten.
    Meid en Rogier geniet van de cultuur!
    Vele lieve groetjes
    Rianne (Amsterdam city)
    Ik ga een (herfst)weekendje weg naar de Veluwe nu....hahah

• 21 Oktober 2011 - 10:54

Ramon:

Hai luitjes! Fijn dat het allemaal goed is. Mbt de vliegen zou ik vast beginnen met proeven, heb je straks in Cambodja en Vietnam niet zo'n moeite met het eten van de spinnen, krekels en andere exotische versnaperingen. Je moet maar denken dat je nu alvast kan wennen aan het knarsen tussen je tanden.. It's all in the mind!;) Lees ook even je mail aub. Zit wat zakelijks tussen. Hug!

• 22 Oktober 2011 - 09:18

Dick De Zwaan:

Weer erg bedankt voor jullie verslag. Wij zijn 2 jr.geleden ook in Australie geweest en vonden het een heerlijk land. Misschien hebben we nog een tip voor jullie: wij aten daar vaak in een zgn. RSL club. Dat is in principe een club voor oud-militairen. Het is vaak verbonden met een speelhal (Australiers zijn gokkers). Je kunt je daar gratis inschrijven als tijdelijk lid en dan in het restaurant heerlijk eten tegen lage prijzen. Hoewel ze daarin m.i. niets over de restaurants zeggen, kijk maar eens op www.rsl.org.au
    Veel plezier nog en we zien uit naar jullie volgende verslag.